Descomed - oljna kopel

 

 Descomed oljna kopel je dodatek za kopanje in medicinska zaščita kože za dopolnitev blagega umivanja in nego celega telesa. Descomed oljna kopel je zlasti primerna pri ne pokretnih pacientih in pacientih s suho, luskasto in nadraženo kožo. Odlična je tudi za nego dojenčkov.

Descomed oljna kopel je prilagojena pH vrednosti kože. Z uporabo koži zelo prijaznih olj kot so izvlečki aloe vere, repičnega in jojobinega olja smo dosegli, da ga koža in sluznica zelo dobro prenašata. Na koži ostane zaščitna plast. Provitamin pantenol pomaga pri nadraženosti in pordelosti kože ter regenerira izsušeno in razpokano kožo. Zelo dobro vlaži kožo in zaradi majhne molekularne strukture dobro prodre v kožo. Vitamin E se uporablja kot antioksidant, ki skorajda ne povzroča alergij.

Področja uporabe:
Descomed oljno kopel posebej priporočamo kot pomoč pri negi zelo suhe, luskaste in nadražene kože. Za nego kože inkontinentnih pacientov in pacientov z anusom praeter ter pri ne pokretnih pacientih za preprečevanje preležanin.

Zlasti pri starejših ljudeh lahko pri srbenju, ki ga povzroča sebostaza, z Descomed oljno kopeljo dosežemo prijeten blažilen učinek. Koža se lahko boljše regenerira, ker se na njej ustvari tanka zaščitna plast. Poleg tega Descomed oljna kopel deluje nevtralizirajoče pri alergičnih in vnetih reakcijah kože.

Uporaba:
Za kopel in tuširanje.

Kopel:
2 – 3 pokrovčke steklenice za 250ml ali 500ml dodamo vodi za kopanje (ustreza 20-30ml).Če želite močnejši učinek namastitve kože, odmerek lahko ustrezno povečate. S spiranjem z vročo vodo in sušenjem z močnim drgnjenjem se zaščitna plast po nepotrebnem zmanjšuje.